- Exerciţiu (cel puţin) săptămânal de a face ideile să vorbească -

luni, 28 februarie 2011

"Debarcarea UDMR de către pd" şi... gheaţa uscată...

Rezumat: când va încerca pd să distrugă UDMR şi de ce? Înaintea viitoarelor alegeri pentru a-şi însuşi efectul de recul al succeselor UDMR la electoratul de naţionalitate română şi pentru a preda electoratul de naţionalitate maghiară unor formaţiuni politice nou-nouţe (... viitori aliaţi ai pd ?!?)

Pd nu se va "sparge", vor fi aruncate numai câteva aşchii pentru ca publicul să-şi ferească ochii...

Nu ştiu cât de albă va fi zăpada cu care se va învăştmânta pd la apropriatul congres (într-o clipită -sic!), înnălbirea cu clor nu pare a da rezultate spectaculoase... dacă nu cumva urmează o nouă doză... (http://boicualin.blogspot.com/2011/02/update-la-alba-ca-zapada-si-innalbirea.html - să fie tot senatorul Voiculescu ţinta? Iarăşi??)

Efortul de a înnălbi imaginea fără să se dizolve grotesc pe parcurs va fi cu atât mai mare în apropierea alegerilor. Este dificil să confecţionezi din "gheaţă uscată" murdară o rochiţă albă! Gheaţa uscată nu zăboveşte în faza lichidă, trece direct în vapori şi te lasă gol-goluţ(ă)! Trebuie menţinută permanent o temperatură convenabilă.
O metodă verificată în practică este aceea de a le face vânt (foştilor) aliaţi

Se pot extrage câteva observaţii elementare din "evoluţia" pd:
- îşi atacă aliaţii atunci când foloasele imediate sunt mai mari decât pierderile pe termen lung;
- selectează profesionist aşteptările electoratului şi simulează convingător îndeplinirea acestora (pentru a fi convingători se folosesc de orice mijloace); sunt în stare să creeze artificial aşteptări ale electoratului, creând problema pe care se vor lăuda ulterior că o rezolvă.

Pd are nevoie de UDMR ca să se menţină la guvernare. Atunci când proximitatea alegerilor nu mai permite schimbarea primului ministru pd nu va mai avea nevoie de aliaţi. De nici un aliat.
Nu simt nevoia să mă îngrijorez pentru unpr. Nu mă îngrijorez nici pentru UDMR, dar pare necesar să spun "ştiu că ştiţi că pd ştie deja când vrea să vă distrugă, vreau să spun asta acum şi nu mai târziu - de exemplu nu atunci când mă veţi întreba de ce nu îmi mai pasă"
Tot în proximitatea alegerilor pd va avea nevoie disperată de 2 lucruri:
- o nouă "înnălbire cu clor";
- cât mai multe pârghii pentru a determina o prezenţă scăzută la urne.
Acum (deocamdată) pd lasă să circule liber ideea "concesiilor făcute UDMR". Crează un "buid-up" controlat de resentimente, o acumulare de energie.
Jucând "cartea naţionalistă" pot arunca UDMR către USL atunci când doresc, atunci când le convine, dezorientându-i pe cetăţenii români de naţionalitate română, făcându-i să stea acasă ori să voteze caricaturi politice controlate de pd (viitori sateliţi). Mai mult, pot determina astfel chiar o radicalizare a electoratului de naţionalitate maghiară şi o îndepărtare a acestuia de UDMR (chiar aşa - de ce oare nu s-au grăbit să se înregistreze până acum noile formaţiuni maghiare?)
Dacă io, 1 simplu membru PNL pot schiţa într-o oră un scenariu... oare ce pot face 3 strategi dibace (sic)?
Consider că USL a trimis mesajul necesar către UDMR la congresul acestora: în acest tren, peste puţin timp, nu se va mai putea urca din mers - pericolul deraierii va fi prea mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi afişate numai după moderarea lor.