- Exerciţiu (cel puţin) săptămânal de a face ideile să vorbească -

miercuri, 13 aprilie 2011

"Plasă" la euro

Există un motiv profund pentru care preşedinţii de stat trebuie să aibă ONOARE neştirbită.
Nu-i aşa, domnule guvernator?...

Intrarea grabnică în "zona euro" putea să devină un scop fundamental... dacă ar fi fost planificată în raport cu realitatea de fapt.
Fapt este că nu te poţi baza pe înţelegerile cu actualul preşedinte, nu-i aşa domnule guvernator?
Mai ales când aceste înţelegeri sunt îndreptate împotriva strategiei aplicată de preşedinte!... Binecunoscutul declamator al unei apropieri trans-atlantice, apropiere care nu a evoluat pentru că nu a avut decât un rol de "faţadă", de mascare a divergenţei cu UE, apropiere de "marele licurici" care a fost doar o piesă de teatru menită să consume timp, să permită acapararea treptată a întregii puteri şi numai în al 2-lea rând regizată astfel încât să irite şi să îndepărteze partenerii europeni.

Pentru mine este evident că preşedintele pregăteşte românii (!) să accepte ieşirea din UE.
"Nucleul dur" al intereselor care-l ţin cocoţat pe talentatul mincinos urăşte apropierea de UE, este ameninţat fatal de perspectiva instaurării unui stat de drept, se chirceşte neputincios în faţa concurenţei capitaliste autentice... (http://boicualin.blogspot.com/2011/01/cui-foloseste-politica-externa-romaniei.html)

PS: obrăznicia minstresei faţă de Parlamentul European trebuie tratată ca atare: un gest de LAŞITATE, un moment de slăbiciune al unei intrigante de talent care a avut o "cădere psihică". Cu forţă, acum! Nu "obraznică agresivă" şi nu "a fost pe ciclu"! Altfel gestul poate fi mânjit în culori portocalii agresive iar imaginea proastă a Parlamentului României poate fi introdusă în bacterii modificate genetic pentru a contamina imaginea instituţiilor europene...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi afişate numai după moderarea lor.